ΕΡΗ ΤΖΑΒΕΛΑ - ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ, MSc

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Υπάρχουν σταθμοί στη ζωή όλων μας που η ψυχική υγεία κλονίζεται και που είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουμε τη δυσφορία στηριγμένοι στις δικές μας μόνο δυνάμεις. Είτε πρόκειται για μια συγκυριακή δυσκολία της καθημερινότητας, είτε για κάτι ριζωμένο βαθιά, η συμβολή ενός ειδικού είναι πολλές φορές απαραίτητη και αποδεικνύεται συχνά κρίσιμη ή κομβική.

Η ψυχοθεραπεία αφορά καταρχάς στην οικοδόμηση μιας σταθερής και οριοθετημένης σχέσης εμπιστοσύνης. Διαμέσου της επαφής με τον ψυχοθεραπευτή, το άτομο βιώνει και κατανοεί καλύτερα τις επιθυμίες του, τις σκέψεις και τα συναισθήματα του, ξεπερνά τις προσωπικές του αντιστάσεις και πετυχαίνει βαθύτερη γνώση του εαυτού του.

Τις υπηρεσίες ενός ψυχολόγου μπορεί εξίσου να αναζητήσει ένας άνθρωπος που απλά επιθυμεί να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του και τα κίνητρά του, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα της ζωής του.

 

Το αποτέλεσμα είναι η ψυχική ενδυνάμωση, η ανακούφιση από τον πόνο και τα συμπτώματα, η βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων, η μεγαλύτερη αυτάρκεια και γενικά η δόμηση μιας πιο υγιούς προσωπικότητας.